Verkoopprocedure

Hieronder lees je de verkoopprocedure

Je hebt een woning in Thedemaborg op het oog. Welke stappen moet je doorlopen om jouw keuze kenbaar te maken? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werking gaat.

 

1. Oriënteer je op de website

Wanneer de verkoop start, vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Verdiep je in de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving.

Tip! Voordat je een keuze voor een woning maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden. Laat bij de hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren.

 

2. Inschrijven

Tijdens de verkoopperiode kun je je via het inschrijfformulier op de website online inschrijven op jouw voorkeurswoning(en). Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check je spam-folder of neem contact op met de makelaar.

 

3. Toewijzen

De datum of het tijdstip waarop je het inschrijfformulier verzendt, heeft géén invloed op de loting, zolang je dit maar doet vóór de sluitingsdatum. Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan neemt de makelaar contact met je op om een afspraak te maken voor een verkoopgesprek. Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan kom je op de reservelijst te staan.

Let op: Je kunt alleen een bouwnummer toegewezen krijgen als je je daadwerkelijk voor dat bouwnummer hebt ingeschreven.

 

4. Gesprek met de makelaar

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigt de makelaar je uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je aanvullende informatie over de woning en het project. De makelaar neemt deze informatie met je door en licht de verschillende mogelijkheden (opties) toe. Ben je nog steeds geïnteresseerd in de woning? Dan krijg je een ‘optie’ op de woning. De woning is nu voor je gereserveerd en je hebt een optie van één week. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen en te beslissen of je de woning wilt kopen.

 

5. Beslissen

Weet je zeker dat dit de juiste woning voor je is? Dan maak je een afspraak met de makelaar/ commercieel manager om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) te ondertekenen.

 

Nog vragen? Neem contact op met de makelaar of commercieel manager van Heijmans.