Ontdek Nietap

Nietap

Nietap is een prachtig historisch dorp in Drenthe in de gemeente Noordenveld. In de 16e tot 18e eeuw bestond Nietap nog niet, dit dorp had toen de naam Thedema, vernoemd naar het landgoed Thedemaborg.  Op deze oude borglocatie komen duurzame woningen omringd door groen. Het nieuwbouwproject heet dan ook Thedemaborg. Hier komen nieuwbouwwoningen voor jong en oud. In het project staan duurzaamheid en de natuurlijke omgeving centraal. Puur wonen in de natuur!

Centraal gelegen

Nietap ligt centraal: binnen 10 minuten ben je in Roden. Via de snelweg rij je in 20 minuten naar Groningen en Drachten. Nietap is omringd door leuke dorpen als Leek, Roden en Tolbert waar ook verschillende voorzieningen te vinden zijn.

 

Openbaar vervoer

Wil je liever met het openbaar vervoer? In het centrum van Leek is een busstation, vanaf hier ben je zo in Roden, Groningen, Assen, Oosterwolde, Marum, Grootegast en Drachten.

‘Nietap, Puur wonen in de natuur’

Voorzieningen

In Nietap is een cafetaria, een pizzeria en een dorpscafé te vinden. Vanuit je huis loop je zo naar de winkelstraat van Leek. Gezellige terrasjes, winkels of een vers brood van de bakker? Je vindt het op steenworp afstand! Leek is een geliefd dorp met een combinatie van een landelijke omgeving en een uitstekend en veelzijdig winkelcentrum. Elke donderdagmiddag is er een gezellige markt. Naast de diverse winkels en gezellige restaurants zijn er ook verschillende supermarkten voor jouw dagelijkse boodschappen.

‘Vanuit je huis loop je zo naar de winkelstraat van Leek. Gezellige terrasjes, winkels of een vers brood van de bakker? Je vindt het op steenworp afstand!’

Scholen

Ook op het gebied van onderwijs zit je goed in de buurt van Thedemaborg. Nietap heeft een basisschool en in Leek zijn verschillende bassischolen te vinden die met de fiets bereikbaar zijn. Ook voor de oudere kinderen zijn er diverse middelbare scholen te vinden. Is jouw zoon of dochter toe aan het mbo, hbo of de universiteit? Groningen en Assen zijn goed bereikbaar.

 

Sport

Voor de sportieveling zijn er diverse sportclubs in de buurt, zoals een volleybalvereniging, een voetbalclub en je kan er zelfs bootcampen! In het multifunctioneel sportcentrum in Leek komen alle sporten samen. Er is een fitnesscentrum en diverse sporthallen geschikt voor zaalvoetbal, volleybal, korfbal, turnen, tennis en basketbal. Ga je liever zwemmen? Dat kan bij Zwemkasteel Nienoord in een buiten- en binnenzwembad. Wil je Aquajoggen, Aquarobics of aquacombi? Toch liever therapiezwemmen of trimzwemmen? De keuze is aan jou!

 

Bekijk Nietap in Google Maps

Ruimte voor iedereen

In de omgeving van Nietap is genoeg te doen voor iedereen. Het biedt ruimte aan bewoners met verschillende leeftijden en leefstijlen. Tussen Nietap en Roden ligt het Natuurschoon Terheijl. Een historisch bos dat door vele omwonenden wordt gekoesterd en beschermd. Geniet van een wandeling of fietstocht door dit unieke natuurgebied. Hou je van hardlopen? Vanuit je huis loop je er zo naartoe. Misschien spot je wel een ree, ijsvogel of specht?!

Genoeg te doen

Hou je van vertier? Landgoed Nienoord, dit familiepark heeft 30.000 m2 aan speelplezier in een overzichtelijk park en dit park kan je zelfs bekijken vanuit de trein die door het park heen rijdt. Ook is er in de omgeving een midgetgolfbaan of beleef avontuur op het water aan het Leekstermeer.

Nienoord hoort bij de Landgoederenzone van Mensinge (Roden) en Terheijl (Nietap). Een prachtige groene omgeving waarin je kunt wandelen, fietsen of gezellig samen kunt komen.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Ik heb interesse in: *

Interesse in een huurwoning? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Woonborg via deze link.

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.