Ontwikkelingen in Thedemaborg

….hoe gaat het met de ontwikkeling van het nieuwbouwplan Thedemaborg Nietap?

Samen voor een gezonde leefomgeving!

De onderzoeken, om de locatie bouwrijp te kunnen maken, zijn nog steeds in volle gang. Hierbij wordt er veel rekening gehouden met het aanwezige groen. Door de natuur op de locatie Thedemaborg in Nietap te behouden zorgt Heijmans voor een gezonde leefomgeving. Iedereen wil schone lucht inademen, wonen in een fijne buurt, genieten van de mooie natuur en aan het einde van de dag weer gezond thuiskomen.

Planontwikkeling

Om de ecologische voetafdruk te verminderen wil Heijmans de woningen in Thedemaborg zo energiezuinig mogelijk maken. Dit leidt tot een lagere CO2-uitstoot en door de goede isolatie hebben de woningen ook een lagere energierekening. De eerste schetsontwerpen van de woningen zijn gereed en worden momenteel met de gemeente besproken. Als de afstemming over het plan met de gemeente is afgerond, willen we het voorlopige bouwplan graag met de omwonenden bespreken. Wij zetten in op duurzame woningen in een groene en gezonde leefomgeving.

Natuur

De aanwezige natuur in het plangebied willen we zoveel mogelijk behouden. Stel je eens voor dat je ’s ochtends geen wekker meer hoeft te zetten, maar wakker wordt gemaakt van de fluitende vogels die rondom jouw huis in de bomen verblijven.

Grote stukken groen willen we behouden voor zowel mens als dier. De groene Borglocatie, omringt door de gracht, blijft en wordt voor zowel jong als oud toegankelijk gemaakt.

Na een lange werkdag of tijdens de pauze bij het thuiswerken kunnen de toekomstige bewoners in hun eigen omgeving even ontspannen. Hoe fijn is het als je de deur uitstapt en meteen in de natuur staat?